SLUITEN ✕
CONTACTEER MIJ
Meer weten? Afspraak maken?

Vul vrijblijvend het formulier in & ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Moeilijke huid? Natuurlijke cosmetica to the rescue!

Je zou het misschien niet verwachten van een make-up styliste, maar ook ik worstel al mijn hele leven met een moeilijke huid. Het ene moment is ze extreem droog, en op andere momenten heb ik dan weer last van pukkeltjes. Het is dus een hele uitdaging om mijn gecombineerde huid de juiste verzorging te bieden.

Na een recent bezoekje aan de dermatoloog bleek dat ik de verkeerde producten gebruikte, waardoor mijn huid geen rust kreeg. De make-up die ik gebruikte zorgde ervoor dat mijn poriën verstopt raakten en de crèmes die ik op mijn gezicht smeerde bevatten te veel parfum. En alsof dat allemaal nog niet belastend genoeg was voor mijn huid, gebruikte ik ook nog eens allerlei zware crèmes tegen acné die mijn huid volledig uitdroogden, terwijl ik die crèmes eigenlijk niet nodig had. Ik kwam ook te weten dat de ‘goedkope’ producten die ik gebruikte helemaal niet zo gezond zijn voor de hormoonhuishouding en het zenuwstelstel en dat sommige zelf kankerverwekkend of giftig kunnen zijn.

Na dat confronterende verdict besloot ik om mijn huid meer rust te gunnen. Ik gooide mijn oude producten weg en ging op zoek naar nieuwe, gezonde producten. Ik kwam al snel uit bij natuurlijke cosmetica. In tegenstelling tot andere producten bevatten deze enkel natuurlijke ingrediënten en zijn ze vrij van synthetische geur- en kleurstoffen en bewaarmiddelen.

Jane Iredale

Jane Iredale is zo’n natuurlijk cosmeticamerk. Ik was meteen verliefd op hun gevarieerde make-up collectie en testte heel wat producten uit. Na een maand merkte ik duidelijk een verschil: mijn huid voelde helemaal anders aan en straalde als nooit tevoren. Ik was verkocht en besloot om vanaf dan enkel nog natuurlijke producten te gebruiken.

8 natuurlijke producten die het proberen waard zijn

De afgelopen maanden heb ik verschillende producten en merken uitgeprobeerd. Ik zet voor jullie mijn 8 favorieten op een rijtje. Hopelijk kan ik jullie hiermee inspireren om net als ik de stap te zetten naar natuurlijke cosmetica. Je betaalt iets meer dan voor de ‘gewone’ producten, maar het is elke cent waard!

1.       Daisy Delight – Cîme 

Deze niet-geparfumeerde crème is een zaligheid voor de huid. Hij voedt, maar is tegelijkertijd ook niet té vet. De crème is volledig natuurlijk en biologisch, en bevat dus geen parabenen of phenoxyethanol. Daisy Delight is iets duurder dan een doorsnee dagcrème, maar doordat het zowel een dag- als nachtcrème is, hoef je maar één keer geld uit te geven.

Daisy Delight – Cîme (21,75 €)

2.       Green tea therapy – Cîme

Als er iets is waar ik zelf heel trots op ben, dan is het wel mijn zijdezacht babyvelletje. En dankzij deze bodylotion van Cîme is mijn huid sinds een aantal maanden nóg een tikkeltje zachter. De Green tea therapy stimuleert bovendien de bloedcirculatie, waardoor je huid strakker en gladder wordt. En dat allemaal dankzij natuurlijke ingrediënten uit de Himalaya.

Green tea therapy – Cîme (19,95 €)

3.       Toothpaste – Urtekram 

Deze tandpasta van Urtekram - zonder plastic en fluoride - is een toppertje, hoewel je misschien wel even zal moeten wennen aan het feit dat deze tandpasta niet schuimt en de smaak heel subtiel is. Maar geloof het of niet, eens je deze gebruikt hebt wil je nooit nog een tandpasta van een commercieel merk. De chemische muntsmaak van die tandpasta’s is overdreven en pikt onnodig in de mond. Ik ben alvast grote fan van deze natuurlijke tandpasta!

‍Toothpaste – Urtekram (3,99 €)‍

4.       Enlighten concealer–  Jane Iredale

Deze enlighten concealer is de beste ooit! Heb je vaak last van blauwe of donkere kringen rond je ogen? Dan is deze concealer een absolute must in je make-up-tasje. Hij is makkelijk aan te brengen met de vingers en je merkt het verschil al na enkele seconden. Bye bye vermoeide blik!

Enlighten concealer–  Jane Iredale (29,00 €)‍

5.       Angel wash – Kevin Murphy

De Angel Wash is een absolute aanrader voor fijn haar. Zelf merkte ik al na een aantal weken het verschil: deze shampoo bezorgt je een dikkere haardos met meer volume. Hij is perfect te combineren met de Angel Rinse, de superzachte conditioner van Kevin Murphy. Een leuk weetje over het merk: Kevin Murphy is een cruelty free haarmerk dat uitsluitend werkt met gerecycleerde en biologisch afbreekbare verpakkingen. En zeg nu zelf, wie wil niet zo’n hippe roze én ecologisch verantwoorde tube in zijn douche hebben staan?

‍ ‍Angel wash – Kevin Murphy (23,50 €)

6.       Hair resort spray – Kevin Murphy 

Je zal me niet vaak zien zonder beachwaves in mijn lokken. De beachlook past perfect bij mijn kortere bob en geeft hem een speels karakter. Met de Hair resort spray van Kevin Murphy creëer je de perfecte beachwaves in een handomdraai. Even spuiten op (handdoek)droog haar, een paar keer knijpen in je lokken en klaar!

Hair resort spray – Kevin Murphy (23,50 €)

7.       PureMoist Lipstick – Jane Iredale

Ik ben volledig verknocht aan de PureMoist Lipstick van Jane Iredale. Deze lipstick bestaat in allerlei hippe kleurtjes, maar mijn all time favorite is de kleur Ann. Vroeger had ik voortdurend last van gebarsten lippen na het dragen van rode lippenstift, maar dat is verleden tijd sinds ik deze lippenstift heb ontdekt. De zwoele, donkerrode lippenstift hydrateert mijn lippen de hele dag door. Tip: breng eerst de LipDrink Lipbalm aan en vervolgens de PureMoist Lipstick. Je lippen voelden nog nooit zo zacht aan!

‍PureMoist Lipstick – Jane Iredale (24,00  €)‍

8.       Pommist spray– Jane Iredale 

Last but not least, de Pommist spray van Jane Iredale. Ik ben verslaafd aan de geur en zou hem de hele dag kunnen spuiten, zo lekker ruikt hij! Bovendien hydrateert hij je huid gedurende de hele dag en fixeert hij ook nog eens je make-up. Ideaal voor de hete zomerdagen! Maar ook wanneer je vermoeid bent, biedt deze spray een aangename verfrissing. 

‍ ‍Pommist spray– Jane Iredale (29,90 €)

Zo, dat waren mijn 8 favoriete natuurlijke producten. Momenteel ben ik nog een aantal andere producten aan het testen zoals natuurlijke deo’s en douchegels. Ook daarover kan je binnenkort meer lezen op mijn blog.

Heb je zelf nog een aanrader? Laat het mij dan zeker weten!

Liefs,

nina

Make-up artist en/of Hair stylist aan huis?
Contacteer mij